Alergény
- 1) Obilniny obsahujúce glutén (lepok), konkrétne pšenica obyčajná, raž, jačmeň, ovos, pšenica špalda, cirok alebo ich hybridné odrody, a výrobky z nich
- 2) Kôrovce a výrobky z kôrovcov.
- 3) Vajcia a výrobky z vajec.
- 4) Ryby a výrobky z rýb.
- 5) Arašidy a výrobky z arašidov
- 6) Sójové bôby a výrobky zo sójových bôbov.
- 7) Mlieko a mliečne výrobky (vrátane laktózy).
- 8) Orechy a výrobky z nich.
- 9) Zeler a výrobky zo zeleru.
- 10) Horčica a výrobky z horčice.
- 11) Sezamové semeno a výrobky zo sezamových semien.
- 12) Oxid siričitý a siričitany v koncentráciách vyšších ako 10 mg/kg alebo 10 mg/l z hľadiska celkového obsahu SO2, ktoré sa majú počítať pri výrobkoch určených na priamu konzumáciu alebo po obnovení podľa pokynov výrobcov.
- 13) Vlčí bôb a výrobky z vlčieho bôbu.
- 14) Mäkkýše a výrobky z mäkkýšov.